Afbeelding

Burgemeester geeft Stoere Stemmers een stem

Algemeen

BARENDRECHT - Burgemeester van Belzen deelde woensdag 14 maart aan de deelnemers van de cursus Stoere Stemmer de certificaten uit. Hij deed dat in de raadszaal van het gemeentehuis. De deelnemers hebben in vijf lessen geleerd hoe stemmen in zijn werk gaat. Er werden veel praktijkoefeningen gedaan met behulp van stembiljetten, een stemhokje en een stembus.

De cursus is georganiseerd door de stichting Stras, die methoden ontwikkelt voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers wonen bij de ASVZ in Barendrecht en Capelle aan den IJssel. Zij hadden ook vragen voor de burgemeester. Over het aangepast vervoer waren er veel vragen. Op dat punt gaat het vaak mis.

De cursisten lieten zien dat ze over de vaardigheden beschikken om te kunnen stemmen. Een aantal raadsleden vormden de leden van het stembureau en natuurlijk werden de uitgebrachte stemmen geteld. Daarna overhandigde de burgemeester de certificaten aan alle deelnemers persoonlijk. Ook ontvingen zij een boekje waarin met eenvoudige tekst en plaatjes de inhoud van de cursus stond weergeven. De deelnemers gingen trots naar huis en ze gaan op 21 maart zeker stemmen.

Advertenties uit de krant