Afbeelding

Kleurrijke toekomst Kom in de Kas

Algemeen

REGIO – De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennismaken met de wereld die achter het glas van de kas schuilgaat. In regio IJsselmonden nemen zes bedrijven deel. Van 10 tot 16 uur openen zij hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er groeit in de kassen.

Zes bedrijven vol bladgewassen, paprika, pot- en perkplanten zijn er te zien in regio IJsselmonde. Gastvrije tuinders en hun medewerkers leiden de bezoekers graag rond door hun bedrijf en verklappen daar de geheimen van de wereld van de tuinbouw. Met name het bedrijf waar sla op water geteeld wordt is een bezoek waard. Na Kom in de Kas weet je dat sla niet uit de supermarkt komt, maar met zorg en passie geteeld wordt door tuinders.

Behalve rondleidingen en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij FreluStal lammetjes aaien en een aantal oud Hollandse koeienrassen zien. Het schminkteam is actief. Ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen leuk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, de toegang is overal gratis.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. Parkeren kan bij McDonald's in Barendrecht. Daarvandaan rijden gratis pendelbussen naar de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Meer informatie op www.komindekas.nl.

Advertenties uit de krant