Afbeelding

Wethouder helpt bij sollicitatieproject Calvijn

Algemeen

BARENDRECHT - Vorige week dinsdagavond hebben vwo-eindexamenkandidaten van Calvijn Groene Hart het sollicitatieproject succesvol afgerond. Zij voerden ter afsluiting sollicitatiegesprekken met externe commissieleden.

In een van de commissies had wethouder Van der Linden plaatsgenomen. De meeste commissieleden zijn afkomstig uit Barendrecht of omgeving en vertegenwoordigen een breed scala aan profit- en non-profit-instellingen. Calvijn Groene Hart waardeert de inzet van de vele commissieleden en wil hen via deze weg nogmaals bedanken.

De vacatures betreffen echte, recente vacatures, wat dit schoolexamen voor het vak Nederlands nog realistischer maakt. De leerlingen kiezen eerst voor een bepaalde vacature en verdiepen zich in de verschillende organisaties, schrijven vervolgens een brief en bijbehorend cv en voeren daarna sollicitatiegesprekken, waarbij ze het op moeten nemen tegen drie tegenkandidaten. Een van de vier leerlingen 'krijgt' uiteindelijk de baan. Uiteraard ontvangen alle leerlingen feedback van de commissieleden.

De examenkandidaten hebben weer aangegeven dit als een zeer geslaagd en nuttig project te ervaren. Gelukkig waren de commissieleden eveneens wederom enthousiast en zij kijken samen met Calvijn al uit naar komend schooljaar.

Advertenties uit de krant