Hoofdredacteur Ib Haarsma van RTV Rijnmond
Hoofdredacteur Ib Haarsma van RTV Rijnmond

Het roer is om bij RTV Rijnmond

Algemeen

BARENDRECHT – 'Met Gorter aan Tafel' is donderdag 12 april van 20 tot 21 uur weer te horen bij Exxact Barendrecht. Deze keer is de gast aan tafel Ib Haarsma. Hij is per september aangesteld als hoofdredacteur van omroep RTV Rijnmond en heeft het roer omgegooid.

,,We zijn een andere koers gaan varen", vertelt Ib Haarsma. ,,De organisatie was teveel in roosters beland. Journalisten die meer op de redactie zaten dan dat ze buiten waren. Teveel bij onze concullega's keken wat er speelde. Hierdoor gingen we napraten en jagen om als eerste met het nieuws online te komen. Maar zo werkt het niet."

Ib Haarsma heeft nu vijf journalisten in de regio werken die allemaal hun eigen woongebied verslaan. Ze krijgen de vrijheid om zelf verhalen te maken, een netwerk op te bouwen en zelf te bepalen wat nieuws is. ,,De mediacultuur is veranderd. De lezer, luisteraar en kijker wil de hele dag door nieuws krijgen. Maar we hoeven niet alles te hebben", zegt Haarsma. ,,Als we maar ons eigen verhaal vertellen en ook zeker de goede dingen naar voren brengen. En die wedstrijd om iets als eerste online te hebben is helemaal niet interessant voor de burgers, dat is iets dat alleen maar onder de journalisten leeft."

Het beloofd een interessant gesprek te worden met deze eigentijdse hoofdredacteur. Journalist Arco van der Lee van de Persgroep en Astrid Potuijt van De Schakel zullen samen met presentator Wouter Gorter Ib Haarsma het hemd van het lijf vragen.

Ook wordt er zoals iedere maand een Barendrechter van de maand gekozen. Als afsluiting wordt de luisteraar bijgepraat door een gesproken column waarin het nieuws van de afgelopen maand is verwerkt. Met Gorter aan Tafel is elke tweede donderdag van de maand live te beluisteren op Exxact Barendrecht in de ether op 106.4FM, op www.exxact.nl en via de app.

Advertenties uit de krant