Afbeelding

Kater Co zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Om andere dierenopvangcentra te helpen, verhuist er af en toe een hond of kat vanuit een andere opvang naar De Dierenstee. Meestal gaat het dan om dieren die al langere tijd op een nieuw thuis wachten. Een verhuizing naar een andere opvang in een vaak heel andere omgeving kan helpen om een dier sneller te plaatsen.

Omdat de zesjarige kater Co al vrij lang in de opvang van Amsterdam op een thuis wachtte, kwam hij een maand geleden richting De Dierenstee. De reden dat Co nog steeds geen nieuwe eigenaar heeft, is wellicht zijn soms wat wispelturige karakter. Co kan heel aanhankelijk en gezellig zijn, maar ook wat slechtgehumeurd. Dat kan hem niet kwalijk worden genomen, maar het feit dat Co geen uitgesproken 'kroelkat' is maakt hem voor veel mensen minder aantrekkelijk. Dat is zonde, want Co is een leuke kater met een geweldige persoonlijkheid.

Hij is altijd zichzelf en als je Co goed kent, weet je precies hoe zijn pet staat. Dan is meteen duidelijk of hij behoefte heeft aan aandacht of dat hij liever met rust gelaten wil worden. Co is een gevoelige kater die graag onder de mensen is, maar ook veel behoefte heeft aan rust. Respecteer je dat, dan is Co een leuke huisgenoot die verder niet veel eisen stelt. Hij vindt het fijn om af en toe buiten een frisse neus te halen, maar dat kan ook op een balkon of terras. Verder staat Co op een blaasgruisdieet en heeft hij wat last van zijn traanbuisjes. Hierdoor moet regelmatig de huid bij zijn ogen schoongemaakt worden. Wie wil Co na ruim een jaar wachten een kans geven?

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur.

Advertenties uit de krant