De winnaars met de 'baas van de straten'.
De winnaars met de 'baas van de straten'. Foto: Leonie Gravesteijn

Schoolzone met zebrastrepen en padden

Algemeen

HEERJANSDAM - Gemeente Zwijndrecht en Ingenieursbureau Drechtsteden vroegen schoolkinderen van Rajubibos in Heerjansdam hoe zij de verkeersveiligheid rondom de school beter kunnen inrichten. Dit leverde verrassende en creatieve ontwerpen op.
Verkeerswethouder en juryvoorzitter Robert Kreukniet maakte maandag het winnende ontwerp bekend: 'Zebra-Pad' van Roxanne. De jury was ook erg onder de indruk van de ontwerpen 'Letters' van Oscar en 'Mozaïek' van Evi. ,,Ik ben erg onder de indruk van de gemaakte ontwerpen. Dit zijn goed doordachte tekeningen van kinderen van zo'n acht tot elf jaar oud. Het 'Zebra-Pad' vraagt op een duidelijke en leuke manier aandacht voor het verkeer. De ontwerpen van Evi en Oscar zijn enorm creatief, waarbij zelfs is gedacht aan gerecyclede materialen. Helaas is dit erg lastig uit te voeren en brengt het hoge kosten mee. Daarom kijken we hoe we hun ontwerp kunnen toepassen op bijvoorbeeld een bankje,'' aldus 'de baas van de straten', zoals Kreukniet bij de leerlingen bekend staat.
De kinderen maakten ontwerpen waarmee weggebruikers bewust worden gemaakt van het schoolzonegebied. 150 Kinderen uit groep drie tot en met acht van De Rank en Koningin Julianaschool maakten tachtig ontwerpen. Vijf daarvan haalden de eindstreep. In het Zebra-Pad-ontwerp van Roxanne zijn de twee dieren in het woord 'zebrapad' letterlijk vertaald in een ondergrond van zebrastrepen met daarin afbeeldingen van een pad.
De Sportlaan en Nijverheidsstraat zijn toe aan een opknapbeurt. Het riool en de bestrating worden vernieuwd en de weg wordt waar nodig opgehoogd. Daarbij worden werkzaamheden verricht aan de openbare verlichting en het groen. Het gedeelte tussen de Groene Zoom en de Dercksenstraat wordt ingericht als schoolzone. De uitvoering van het ontwerp start naar verwachting dit najaar.

Advertenties uit de krant