Afbeelding

Wandelen op recept

Algemeen

BARENDRECHT - Huisartsenpraktijk Carnisselande heeft voor patiënten een bijzonder recept ontwikkeld. De huisartsen lopen vanaf december elke week dertig minuten met patiënten. Ze hebben dit het looprecept genoemd. De wandelaars begonnen met zijn elven, inmiddels lopen er 25 mensen mee. Elke dinsdagochtend is de groep op pad.

Het idee ontstond toen de huisartsen een artikel over het looprecept lazen in vakliteratuur. Preventie en lifestyle is binnen de praktijk altijd al een hot item. Zo werd besloten te starten, in het kader van 'preventie is beter dan genezen'. De huisartsen - S.H. Janssen, I. Niemeijer en M.B. van Aggelen - lopen zelf mee, net als de praktijkondersteuners en assistentes. Looprecept is voor alle patiënten van dokter Janssen en dokter Van Aggelen.

,,In korte tijd merken we grote vooruitgang bij patiënten. Ook leuk zijn de sociale contacten die mensen opbouwen. Buiten ons looprecept is er namelijk ook al een eigen wandelclubje ontstaan'', vertelt praktijkmanager Stephanie Bal.

Advertenties uit de krant