Afbeelding

Nieuwe voorzitter voor Uitdaging

Algemeen

BARENDRECHT - Coby van Deursen, ruim twaalf jaar politiek actief geweest in Barendrecht, is sinds 1 maart voorzitter van de Barendrechtse Uitdaging. Gedurende haar politieke carrière heeft zij veelal portefeuilles gehad in het sociaal domein, waaronder jeugd, onderwijs, welzijn en WMO, participatie, sport en recreatie, kunst en cultuur, volksgezondheid en ook openbare orde en veiligheid.

,,Vele aspecten van ons dagelijks leven komen ook terug in de Barendrechtse Uitdaging'', aldus de nieuwe voorzitter. Van Deursen heeft een rijkdom aan kennis opgedaan en kennis mogen maken met de vele maatschappelijke organisaties, van grote organisaties tot lokale initiatieven.

De reden om voor De Uitdaging te kiezen: ,,De energie die deze organisatie uitdraagt is haast overweldigend." Coby van Deursen heeft eerder al kennisgemaakt met de landelijke initiatiefneemster en inspirator van de Nederlandse Uitdaging, Gerda Geurtsen. Daarnaast woonde ze de afgelopen maanden inspiratiesessies bij en maakte zo kennis met meerdere Uitdagingen in Nederland. ,,Hun ideeën en vooral gedrevenheid om vragen uit de samenleving te koppelen aan het aanbod vanuit het bedrijfsleven of andere organisaties, zijn bijzonder'', aldus Coby.

De Uitdaging verbindt burgerinitiatieven, bedrijfsleven, organisaties, scholen, stichtingen en verenigingen met elkaar om zo de samenleving meer zelfredzaam te maken. Linda Sanders, de oprichter van de Barendrechtse Uitdaging heeft het afgelopen jaar haar netwerk uitgebreid en weten te activeren. ,,Als bestuurder zal ik haar daarbij in het vervolg mogen steunen. Het is toch fantastisch om hierbij mijn kennis te benutten en zo een bijdrage te mogen leveren?''

Advertenties uit de krant