Afbeelding

Kindvriendelijke verbandwisselkamer geopend

Algemeen

ROTTERDAM - De nieuwe kindvriendelijke verbandwisselkamer van Brandwondencentrum Rotterdam werd zaterdag 21 april officieel geopend. Wietske Vrijland, bestuurslid Maasstad Ziekenhuis: ,,Met deze verbandwisselkamer wordt het leed van de zeer pijnlijke en soms uren durende verbandwisselingen verzacht. De kamer bevat verschillende moderne middelen om zowel jonge als oudere patiënten af te leiden."

Onderzoek heeft aangetoond dat afleiding helpt om pijn te verminderen en (meer) trauma en angst te voorkomen. Daarom sloegen het Maasstad Ziekenhuis en de Nederlandse Brandwonden Stichting de handen ineen. In de nieuwe verbandwisselkamer wanen de patiënten zich in een andere wereld door de versierde muren, speciale verlichting, rustige atmosfeer en kunnen zij via audiovisuele middelen de gewenste afleiding opzoeken (YouTube, Netflix, films, games et cetera).

De verbandwisselkamer werd symbolisch geopend door de jonge brandwondenpatiënt Sem, die zelf in Brandwondencentrum Rotterdam is verzorgd, en de Rotterdamse zanger Lee Towers. Dit deden zij door samen een lint door te knippen bij de sponsorwand voor de ingang van het brandwondencentrum. Ook de sponsorwand werd daarmee officieel onthuld, als dank aan de sponsoren voor hun steun aan het brandwondencentrum. Zowel bedrijven als particulieren hebben aanzienlijk bijgedragen.

Medisch manager Kees van der Vlies: ,,De zorg gaat 24 uur per dag door en gaat boven alles. Daarom was het voor de genodigden niet mogelijk de verbandwisselkamer zelf te bezichtigen. Daarom hebben wij een filmpje gemaakt. Hierin geeft een medewerker een complete rondleiding door de nieuwe verbandwisselkamer."

De opening van vond plaats tijdens de open dag op de Zorgboulevard, waarvan het Maasstad Ziekenhuis onderdeel uitmaakt.

Advertenties uit de krant