Afbeelding

Hospice maakt kans op 1.000 euro

Algemeen

BARENDRECHT - Inwoners die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de gemeentelijke milieustraat, kunnen daarmee hospice De Reiziger ondersteunen. Wecycle geeft 25 keer een sponsorcheque van duizend euro weg aan een lokaal goed doel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Men kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens scoort de inwoner punten voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen een sponsorcheque voor het goede doel. De inleveraar maakt zelf ook kans op een prijs. De actie loopt tot en met 31 augustus. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral spaarlampen en afgedankte kleine elektrische apparaten, bijvoorbeeld mixer, föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, zaklamp en boormachine.

Wecycle laat het ingeleverd e-waste recyclen. Dit krijgt een nuttige toepassing van 97 procent. Van 1.000 kilo oude apparaten en lampen komt 840 kilo terug als nieuwe grondstoffen en wordt 130 kilo ingezet als brandstof met energieterugwinning. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Advertenties uit de krant