Rogier gaat naar het EK

Algemeen


HEERJANSDAM - De grote droom van zwemmer met een visuele beperking Rogier Dorsman (18 jaar) uit Heerjansdam is om naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo te gaan.

Op zijn dertiende is Rogier slechtziend geworden. En doordat zijn zicht in korte tijd hard achteruit is gegaan, is het lastig om te bepalen hoe zijn toekomst eruit komt te zien.

De route naar Tokyo loopt via het EK Dublin (2018) en hopelijk ook via het WK Maleisië (2019). Rogier traint nu bijna dagelijks in Zwijndrecht en Amersfoort.

Om plaatsing voor het EK Dublin af te dwingen moest Rogier de vooraf gestelde limieten zwemmen. Tijdens de Swimcup in Den-Haag en Eindhoven, moest op de 100 schoolslag (limiet 1.13.02), 400 vrije slag (limiet 4.35.48) en 200 wisselslag (limiet 2.23.21) de limiet gehaald worden om een ticket voor Dublin veilig te stellen. Rogier haalde op de wissel- en vrije slag de gestelde limiet. Op de 100 meter schoolslag werd de limiet net niet gehaald (1.13.74).

Mogelijk wordt Rogier door de bond alsnog voor dit zwemnummer aangewezen. De student HAVO aan de Koninklijke Visio School in Rotterdam behoort in zijn categorie (zeer slechtziend) tot de wereldtop. Het EK in Dublin is van 13 tot en met 19 augustus. Zie ook www.rogierdorsman.nl.

Advertenties uit de krant