Afbeelding

Bethel Bazar

Algemeen

BARENDRECHT – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei wordt de Bethel Bazar gehouden waarvan de opbrengst naar een aantal goede doelen gaat. Op vrijdag begint de rommelmarkt om 19 uur. Naast boeken, curiosa en antiek zullen er ook plantjes, groente en fruit en koffie, limonade en gebak te verkrijgen zijn. Vanaf 20.30 uur begint het Rad van avontuur. Op zaterdag start de markt om 10 uur en is om 15 uur afgelopen. Daarnaast is er ook een speurtocht voor de kinderen. Vanaf 11.30 tot 13.30 uur is er een lunch verkrijgbaar bestaande uit poffertjes en broodjes knakworst. Van 15 tot 16 uur is de dozenverkoop. Men koopt een doos en mag deze helemaal vullen. 's Avonds om 19.30 uur gaat de zaal van de Bethelkerk open van 20 tot 22 uur is er Rad van Avontuur met mooie prijzen. Om 22.30 uur wordt de opbrengst van de bazar bekend gemaakt.

De goede doelen die dit jaar gesteund worden zijn Stichting Present, Stichting Priyanthi, Stichting welzijn kinderen Bal Anand en Stichting Kerk in Actie: project Mencoldes in Colombia.

Stichting present
Achter elke voordeur gaat wel eens iets mis. Maar achter sommige stapelen de problemen zich wel heel hoog op. De helpende handen van de vrijwilligers van Present kunnen dan het begin van verandering zijn. Present weet waar de inzet van deze vrijwilligers het hardst nodig is en regelt alle voorbereiding en nazorg. Present werkt met groepen die zich eenmalig inzetten voor een klus of voor ondersteuning bij een uitje met een doelgroep.  Zo zijn we samen Present om plaatsgenoten een lichtpuntje te geven in donkere tijden.

Stichting Priyanth
Stichting Priyanthi verleent directe kleinschalige hulpverlening aan de meest kansarme mensen in Sri Lanka. De hulp die de stichting geeft varieert van: het verstrekken van medicijnen,brillen, gehoorapparaten, schoolboeken voor de kinderen, de bouw van een huisje, bouw van toiletten,  het verlenen van microkredieten. Hierdoor kunnen de mensen een eigen bedrijfje opstarten en een eigen inkomen verdienen.

Stichting welzijn kinderen Bal Anand
De zorgboerderij Umang is een stukje paradijs in het overvolle India. Jongeren met een beperking wonen er naar hun zin en vormen één grote familie met elkaar.  Arme dorpsbewoners  maken gebruik van het gezondheidscentrum. Umang zorgt voor de integratie met de plaatselijke bevolking.

Stichting Kerk in Actie: project Mencoldes in Colombia
In Colombia worden de mensen van het platteland van hun land verjaagd. Enerzijds door drugs kartels anderzijds door groot grondbezitters. De mensen vluchten naar de steden. In de overvolle steden zijn deze mensen niet welkom.

In Bogota is de stichting Mencoldes die naar deze mensen omziet. Naast de directe opvang geeft de stichting cursussen om de vluchtelingen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast weerbaarheids cursussen aan vrouwen en psychosociale hulp aan jongeren om hun trauma's te verwerken.

Advertenties uit de krant