Gedi zoekt een rustig thuis waar duidelijke regels gelden.
Gedi zoekt een rustig thuis waar duidelijke regels gelden. Foto: Leonie Gravesteijn

Gedi zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Enige weken geleden werd de vierjarige Chihuahua Gedi in het zonnetje gezet. Hij vond snel een nieuw thuis, maar helaas is Gedi terug in De Dierenstee. Door omstandigheden, die niets met Gedi zelf te maken hebben, moet er opnieuw een thuis voor hem worden gezocht.
Gedi is te lang niet als hond behandeld en daardoor is hij nu een vrij eigenzinnige en kieskeurige hond. Gedi is ook onzeker en kan daarom fel reageren. Hij compenseert zijn kleine postuur met zijn aanwezigheid en 'grote mond'. De kieskeurigheid van Gedi heeft betrekking op de klik die hij wel of niet met iemand heeft.
Is er wél een klik tussen jou en Gedi, dan is hij een hele aanhankelijke en gezellige hond. Hij is lief en dol op spelen. Gedi wil alleen niet meer als accessoire behandeld worden, maar als hond. Hij heeft behoefte aan een duidelijke en consequente baas die hem corrigeert indien nodig. Richting andere honden kan Gedi fel reageren, maar hij wordt daarin getraind en het contact met soortgenoten verloopt steeds beter. Hij kan eventueel bij katten worden geplaatst, maar dan moeten deze wel gewend zijn aan het gezelschap van een hond.
Verder kent Gedi de commando's, loopt hij goed mee aan de lijn en kan hij mee in de auto. Het enige waar hij moeite mee heeft, is alleen thuis blijven. Dit zal langzaam moeten worden opgebouwd. Voor Gedi wordt een rustig thuis gezocht waar duidelijke regels gelden.
De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant