Afbeelding

Bruggenbouwers Award voor Joke de Ruiter

Algemeen

BARENDRECHT - Voor Joke de Ruiter en haar team van vrijwilligers leek afgelopen dinsdagavond een normale Humanitas soosavond te worden, maar dat werd het niet. Zij werd door Present Barendrecht verrast met de derde Bruggenbouwers Award.

Joke zet zich al ruim dertien jaar met een team van vaste vrijwilligers in voor de soos bij Humanitas in Aksent. Deze wordt speciaal georganiseerd voor cliënten met een verstandelijke beperking. Zij startte hiermee omdat zij het belangrijk vond en vindt dat er ook op een doordeweekse avond leuke dingen georganiseerd worden voor verstandelijk beperkten.

De soosavonden zijn voor de bezoekers een waardevol en gezellig uitje. Maar ook voor Joke en haar man Dick zijn de avonden heel belangrijk: zij houden van sportieve en avontuurlijke vakanties maar plannen deze altijd zó dat zij geen soosavond hoeven te missen.

Buiten de soosavonden om is Joke druk met het bijhouden van de administratie, het maken van de planning van de vrijwilligers, het doen van boodschappen voor de versnaperingen en overal rondneuzen voor leuke prijsjes voor de bingo.

Omdat Present Barendrecht van mening is, dat Joke een prachtige bruggenbouwer is in Barendrecht, reikten medewerkers Cobi Louws en Monique Hulsebosch haar de award. De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Gedurende het hele jaar zullen tien Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

Advertenties uit de krant