<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Florian

Column Florian: Examenreis

Zon, zee en strand. Het absolute hoogtepunt van de  examentijd is wel de examenreis. Als je twee of drie weken hebt zitten zwoegen op een aantal examens, is het maken van een reis wel een welkome afwisseling. De houten stoel van school vervangen door een hangmat, het lezen van boeken verwisselen voor het bouwen van een kampvuur en niet in de gymzaal zwoegen, maar op het strand luieren.

Typisch voor zo'n vakantie met zes te gekke vrienden is wel dat er vooral gelet wordt op: is er voldoende te eten en kunnen we lang uitslapen? De rest behoort tot de details… Het is heerlijk om een weekje eigen baas te zijn (oftewel onder moeders wakende oog vandaan), alhoewel je er dan wel achter komt waar je allemaal verstand van moet hebben. Die wasmachine bijvoorbeeld is wel een heel apart apparaat. Maar een telefoontje naar het thuisfront en de wasjes draaien.

Op het eiland Brac in Kroatië waar we verblijven, kan je de afstanden per scooter of quad afleggen. Dat betekent: 's morgens… ik bedoel 's middags op de scooter naar de supermarkt om het eten voor die dag te halen en daarna door de bergen naar het strand.

Ook de natuur zorgt voor een blijvende herinnering. Een duik in de azuurblauwe zee nemen en bij het bovenkomen recht in het gezicht van hoge bergen kijken, dat is echt fantastisch!

De buren naast ons verblijf vinden het ook wel 'gezellig'. Vooral het kampvuur rond een uur 's nachts brengt wel een beetje sfeer in het dorpje. En het scheuren met de quads wordt ons ook zeker in dank afgenomen.

Voor het geval je nog geen vakantie hebt geboekt... Kroatië is wat mij betreft een echte aanrader als je zon, strand en natuur wil combineren.

Voor mij zit deze reis er bijna op en is het wachten op de uitslag van de examens op 13 juni. Natuurlijk hoop ik dat ik geslaagd ben, alhoewel ik heus nog wel een keer een examenreis wil maken. En voor degenen die nog school hebben: nog eventjes succes!

Florian


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>