Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Kinderen spelen voor KiKa

BARENDRECHT - Ruim honderd kinderen van CBS Smitshoek hielden vanmiddag, in samenwerking met KijkopWelzijn en Present Barendrecht een buurtsportdag op het grasveld naast de school.

Op het veld konden de kinderen voor een goed doel onder andere op de stormbaan, voetballen, volleyballen, dansen, sumoworstelen en op de waterglijbaan. Natuurlijk was er voor de ouders een kopje koffie en thee te koop. Verder werden er pannenkoeken gebakken. Ook de opbrengsten hiervan waren voor het KiKa Kinderfonds. De organisatie was op touw gezet in het kader van onderwijs in burgerschap.
De opdracht was een middag te organiseren voor buurt en medeleerlingen. Kinderen leren tijdens de burgerschapslessen omgaan met verschillen en conflicten en ze leren democratisch en maatschappelijk verantwoord handelen. Omdat de opvattingen van ouders, vrienden en leraren en docenten nogal uiteen kunnen lopen, is het een algemene taak van de school om kinderen en jongeren burgerschap bij te brengen.
In drie weken tijd heeft een stuurgroep van vijftien leerlingen uit groep zeven een middag in elkaar gedraaid waar alle leerlingen deze vrije woensdagmiddag veel plezier aan beleefden. De kinderen hebben zelf bedrijven benaderd om te sponsoren en natuurlijk was er een flinke lobby onder ouders, opa's oma's en buren ontstaan, om geld bij elkaar te krijgen. De opbrengst van eten, drinken en de bingo kwamen ten goede aan het KiKa Kinderfonds.

Meer berichten