Logo deschakelbarendrecht.nl

5vwo presenteert pws bij Erasmus

BARENDRECHT - Een groep leerlingen uit 5vwo van Calvijn Groene Hart heeft de afgelopen maanden deelgenomen aan het bijzondere en uitdagende Erasmus Research Programme. Dit is een onderzoeksprogramma waarbij de 5vwo-ers hebben geleerd een onderzoek op te zetten volgens de stappen van de onderzoekscyclus.

Deze cyclus heeft het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland ontwikkeld. Op basis van deze werk- en denkwijze hebben de leerlingen hun profielwerkstuk opgezet en geschreven onder begeleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Calvijn Groene Hart.

Onlangs vond de feestelijke afronding van het programma plaats. Jeanelle, Charlotte, Chalace, Merel, Jens, Coen, Daan, Lisa, Jolein, Irisa, Noa, Esther, Robyn, Laura en Isabel presenteerden op de Erasmus Universiteit hun profielwerkstukken over uiteenlopende onderzoeksvragen onder toeziend oog van ouders, docenten en andere geïnteresseerden.

Na afloop van de presentaties ontvingen de leerlingen hun certificaat van de Erasmus Universiteit en een mooi cijfer voor hun Profielwerkstuk. Het was een zeer leerzaam project met een duidelijke, wetenschappelijke basis.

Meer berichten