Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Sophie van Es wint landelijke fotowedstrijd Veteranendag

BARENDRECHT - Vanmiddag werd bij de Rehobôthschool een bijzondere prijs uitgereikt. Sophie van Es uit groep zeven won met haar foto de landelijke fotowedstrijd van Veteranendag. Burgmeester Jan van Belzen reikte de prijs uit. Sophie mag samen met haar klas tijdens Veteranendag op 30 juni aanwezig zijn in de Ridderzaal en zal koning Willem-Alexander ontmoeten. Daarnaast maken de kinderen een vlucht in een oude Dakota. Sophie is super blij met de prijs. Dit had ze niet verwacht.

Om kinderen het belang van vrede bij te brengen en hun waardering voor veteranen aan te wakkeren, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag samen met het Veteraneninstituut jaarlijks een wedstrijd voor scholen. Deelnemers krijgen als onderdeel van de wedstrijd een gastles van een veteraan. De gastlessen vormen de inspiratiebron voor de inzendingen van de leerlingen. Aan de hand van deze bijzondere les maken de kinderen hun foto, waarbij de Witte Anjer centraal staat. Deze bloem staat symbool voor de waardering van Nederlandse Veteranen en wordt gedragen op de linkerborst. Jaarlijks dragen duizenden mensen de bloem tijdens de Nederlandse Veteranendag, waaronder de koning en de minister-president. 

Vakjury
De jury bestond uit Humberto Tan (presentator, amateurfotograaf en winnaar van Het Perfecte Plaatje 2016), Tom Berendsen (fotograaf en veteraan), Manon van der Zwaal (professioneel fotograaf), Pascal Bobbe (veteraan, amateurfotograaf en medewerker educatie Veteraneninstituut) en Jaap-Willem Kleijwegt (bestuurslid van Nationaal Comité Veteranendag)

Meer berichten