Logo deschakelbarendrecht.nl

Triomfatorkerk waarschijnlijk naar Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

BARENDRECHT - De Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk komt waarschijnlijk in handen van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Dit kerkgenootschap is nu ook al wekelijks huurder van het gebouw. De Protestantse Gemeente Barendrecht heeft de Triomfatorkerk te koop gezet wegens teruglopend kerkbezoek.  De wijkgemeente Triomaforkerk fuseert met die van de Dorpskerk.

Er hebben zich voor het gebouw drie belangstellenden gemeld. Zondag 10 juni heeft de Algemene Kerkenraad bekendgemaakt dat er een 'voorgenomen besluit' is om het gebouw te verkopen aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht, Pernis, Albrandswaard. Tegen dit besluit kunnen leden van de kerk nog in beroep gaan. De pastorie van de kerk wordt niet verkocht.

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt had een eigen kerkgebouw, de Kandelaar aan de Meidoorn. Toen de kerk fuseerde met die in Pernis en Albrandswaard, werd de Kandelaar te klein. Sindsdien huurt de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt elke zondag de veel grotere Triomfatorkerk. De Kandelaar is verkocht aan een tandarts.

Meer berichten