Logo deschakelbarendrecht.nl
De twintig finalisten
De twintig finalisten

Rob de Kiefte Biologie Olympiade Junior

BARENDRECHT  - Twintig leerlingen uit de onderbouw van havo en vwo uit het hele land hebben bij hogeschool Van Hall Larenstein in Velp gestreden om de eer zich de beste biologieleerling te kunnen noemen. Rob de Kiefte uit Barendrecht werd op donderdagmiddag 7 juni een van de winnaars van de Biologie Olympiade Junior 2018.

Uit de ruim 10.000 duizend leerlingen uit heel Nederland die meededen aan de voorrondes, bleven er uiteindelijk twintig over die zich kwalificeerden voor de eindronde. In Velp verdiepten de finalisten zich in een uitdagend thema dat bij uitstek past bij de hogeschool: grazers en hun voedsel. Daartoe volgden ze colleges over de eigenschappen van planten en de voedselvoorkeuren van de rotgans, die waren voorbereid door docenten van Van Hall Larenstein en de Stichting Biologie Olympiade. Voor de bijbehorende practica analyseerden de olympisten planten op hun voedingswaarde in de laboratoria van de hogeschool. Het niveau van de practicumverslagen en de uitslag van de eindtoets bepaalden de uiteindelijke winnaars.

In het bijzijn van hun ouders en biologiedocenten hebben de winnaars hun medailles, wisselbekers en prijzen in ontvangst genomen. Voor elke finalist waren er certificaten en attenties.

Meer berichten