Logo deschakelbarendrecht.nl

Klaas Orsel en Jilles van der Stoep en Stephanie ter Borg in Gemeenteloket

BARENDRECHT - Donderdagavond 14 juni zijn de recent vertrokken gemeenteraadsleden Klaas Orsel (EVB) en Jilles van der Stoep (CDA) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Zij blikken terug op hun afgelopen raadsperiode.

Klaas Orsel (80) was in het verleden raadslid en wethouder voor de VVD, maar was in 2014 medeoprichter van Echt voor Barendrecht (EVB). Namens de EVB was hij fractievoorzitter in de raadsperiode 2014 – 2018. Hij was tevens nestor van de raad. Hij nam onder meer het initiatief voor de Veteranendag in Barendrecht.

Jilles van der Stoep (62) is ruim zeven jaar gemeenteraadslid geweest voor het CDA. Hij was woordvoerder voor zaken als de decentralisaties, Wmo, minimabeleid en de Participatiewet. Met Peter Luijendijk heeft hij in 2016 de formatiebesprekingen gedaan die hebben geleid tot de huidige coalitie EVB, CDA en SGP/ChristenUnie. Van der Stoep is tevens fractievoorzitter en fractiesecretaris geweest.

Hoe hebben Klaas Orsel en Jilles van der Stoep de afgelopen periode als raadslid ervaren en hoe kijken zij terug op hun politieke loopbaan? Wat waren voor hen hoogte- of dieptepunten en wat geven zij de nieuwe raad mee?

Stephanie ter Borg te gast in Gemeenteloket
Stephanie ter Borg (34) werd op achttienjarige leeftijd gemeenteraadslid in Barendrecht. Daarna volgde het wethouderschap in Barendrecht en nu is zij algemeen secretaris in het landelijk bestuur van de VVD. Op donderdagavond 14 juni vertelt zij vanaf 19 uur over haar politieke loopbaan in Exxact radioprogramma Gemeenteloket.

In de periode 2010 – 2014 werd Ter Borg op zesentwintigjarige leeftijd wethouder in Barendrecht. Zij had onder meer sport, cultuur en wonen in haar portefeuille.

Als Algemeen Secretaris is Ter Borg onder meer verantwoordelijk voor het contact met de regio's en lokale netwerken van de VVD en de bewaking van besluitvormingstrajecten. Ook heeft zij troubleshooting in haar takenpakket. Daarnaast is zij directeur Academie Bestuur, Recht & Ruimte bij Saxion Hogescholen.

Hoe heeft Ter Borg de overstap van lokale naar landelijke politiek ervaren en wat vindt zij van de ontwikkelingen in de gemeentelijke politiek en Barendrecht in het bijzonder?

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19 uur live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel), of via de app of website van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn te vinden op www.exxact.nl/gemeenteloket

Meer berichten