Afbeelding

Jazz for kids in Buitenland

Algemeen

HEERJANSDAM - Landgoed Het Buitenland is zaterdag 7 juli het decor voor jazzfestival In het Buitenland. Speciaal voor de kleinere jazzliefhebbers is er deze middag tussen 15 en 17 uur een muzikaal middagprogramma. Jazz for kids is geschikt voor kinderen uit groep 3 tot en met 8. De toegang is gratis.

Er is van 15 tot 16 uur een workshop bodypercussie door Marc Tissen. Trommelen kan overal en op alles. Tijdens de workshop gaan kinderen klappen, stampen en zichzelf op de borst slaan en zo hun eigen ritme ontdekken. Na een klein uurtje flink oefenen met muziekdocent Marc Tissen is het tijd om het eindresultaat te showen tijdens een optreden op het grote podium in de circustent. Vrienden en familie zijn van harte welkom.

Van 16 tot 17 uur is de voorstelling Charlie en de saxen door Artvark Saxofoon kwartet. De vier saxofonisten nemen kinderen mee in hun wereld van geluid, dynamiek, samenspel en improvisatie. En in deze voorstelling doen ze dan niet alleen, maar worden kinderen zelf betrokken in het muziek maken, dirigeren en zelfs improviseren. Zij bedenken zelf het verhaal van Charlie.

De workshop en voorstelling zijn gratis, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Stuur een bericht naar info@bergarde.com. Vermeld hierin naam, leeftijd, het aantal personen en of je wilt deelnemen aan de workshop, voorstelling of allebei.

In de avond is landgoed Het Buitenland het sfeervolle decor voor jazzfestival In het Buitenland. In de overdekte circustent zijn er optredens van Artvark, Bonq (instrumentale jazz/fusion/funk/lounge) en Sonbonbon (zonnige salsa). Tickets (19,50 euro) zijn te koop via www.bergarde.com/jazz. Het festivalterrein is geopend vanaf 19 uur. Het evenement wordt georganiseerd door Bergarde Galleries.

Advertenties uit de krant