Afbeelding

Dalton: ook vervroegde examens succesvol

Algemeen

BARENDRECHT - Natuurlijk is de blik in de eerste plaats gericht op die vele geslaagde leerlingen voor mavo, havo en vwo. Ze zijn woensdag op school geweest voor de eerste felicitaties en zijn met de voorlopige cijferlijst naar huis gegaan.

Maar het Dalton Lyceum moet nog meer leerlingen feliciteren. Dat zijn degenen die nog niet in de examenklas zitten en toch al voor één of meer vakken examen hebben gedaan. Een examen dat officieel meetelt voor volgend jaar, waarin zij voor de overige vakken examen doen.

Van alle mavo-3, havo-4 en vwo-5 leerlingen hebben 29 leerlingen voor één of meer vakken een vervroegd examen gemaakt binnen het Centraal Examen 2018. In de zaal, op dezelfde tijd en met precies hetzelfde examenwerk als hun schoolgenoten uit de examenklassen.

De behaalde examencijfers van deze leerlingen op een rij: 3 x 6, 9 x 7, 19 x 8 en 5 x 9. Dat zijn prachtige resultaten waar de school trots op is. De school feliciteert de leerlingen met alvast een getuigschrift.

Houden deze leerlingen volgend jaar tijd over? Nee, want zij hebben bewust het vervroegde examen gekozen om in het examenjaar op een andere manier te investeren. Hoe ze dat doen gaat de school met de leerlingen en hun ouders bespreken.

Advertenties uit de krant