Afbeelding
FOTO

Anaïs Swirc is kinderburgemeester

Algemeen

BARENDRECHT - Anaïs Swirc is de eerste kinderburgemeester van Barendrecht. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt.

Vooral omdat ze al een beetje kinderburgemeester was, volgens burgemeester Van Belzen. ,,Anaïs is op haar school al bezig om pesten te stoppen en presenteerde onder meer haar plan daarover. Ook wil ze zich inzetten om eenzaamheid te bestrijden.'' 

Met ingang van komend schooljaar krijgt Barendrecht een kinderburgemeester. Ieder kind dat in schooljaar 2018/2019 in groep 8 van een basisschool in Barendrecht zit, mocht 'solliciteren' op deze bijzondere baan. Negen kinderen hadden zich aangemeld. Hiervan zijn er vijf doorgegaan naar de laatste ronde. Dat waren naast Anaïs ook Ruby Schenderling, Ramses van Kruijsbergen, Max Jacobsen en Maarten Post.

Vanmiddag 20 juni presenteren zij hun plannen aan een jury van vier mensen, onder wie burgemeester Jan van Belzen. Aan het einde van de dag hoorden de kandidaten wie zich vanaf volgend schooljaar kinderburgemeester van Barendrecht mag noemen. De burgemeester zei dat het niet meeviel om één kinderburgemeester te kiezen en dat de kandidaten eigenlijk allemaal winnaars waren.

Jan van Belzen: ,,Ik vind het fantastisch dat we vanaf volgend schooljaar een kinderburgemeester hebben. De ambtsketen is in de maak en ik verheug me ontzettend op de samenwerking. De eerste ideeën die de kandidaten hebben ingeleverd, zijn elk geval veelbelovend."

Anaïs wordt officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester in de gemeenteraadsvergadering van 18 september. Dan zal Van Belzen haar haar ambtsketting omhangen.

Vooraf in spanning.
Anaïs hoort dat ze gewonnen heeft.
Een presentje voor de andere kandidaten.
Anaïs spreekt een dankwoord.
Felicitaties van de burgemeester.
Met zijn allen op de foto.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant