Nicolette is een van de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk.
Nicolette is een van de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk.

Vrijwilligers gezocht bij Vluchtelingenwerk

Algemeen

BARENDRECHT – Nicolette Degenkamp werk sinds een paar maanden voor Vluchtelingenwerk Barendrecht en heeft het er enorm naar haar zin. Ze maakt deel uit van een team vrijwilligers dat alles organiseert en regelt om de vluchtelingen op weg te helpen. Nicolette is verantwoordelijk voor de administratie en springt ook af en toe bij met het maatschappelijk spreekuur. ,,Hier werken alleen maar kanjers", zegt ze lachend. ,,De sfeer is enorm goed en deze mensen zetten zich allemaal belangeloos in voor een ander. We hebben een aantal (ex)stagiaires van een Juridische opleiding in ons team. Op deze leeftijd zouden ze duizend andere dingen kunnen doen met hun vrije tijd, maar ze kiezen ervoor om anderen te helpen, dat vind ik mooi."
Er wordt vooral gezocht naar taalcoaches en maatschappelijke en juridisch medewerkers. Voor deze laatste functie is het van belang dat men veel kennis van zaken heeft. ,,Een gepensioneerde jurist zou perfect zijn", zegt Nicolette. ,,Je moet je voorstellen dat de mensen die wij helpen een lange zware weg af te leggen hebben. Ze komen hier in een vreemd land, waar ze de taal niet spreken, vaak zonder familie en gaan dan een enorme papierwinkel in met tekens die ze ook niet begrijpen. Ze kennen vaak het alfabet niet zoals wij dat kennen. Ook kunnen ze door de regelgeving niet werken, wat het ook niet makkelijker maakt. Mensen die juridisch medewerker bij ons zijn moeten dus de weg kennen in Barendrecht. Je hebt te maken met wijkteams, de kerken, de gemeente, enzovoort. En natuurlijk kennis van de juridische regels."

Een taalcoach helpt met het leren van de Nederlandse taal. Niet alleen door met boeken te werken, maar ook door naar buiten te gaan. De inburgeringscursus wordt gebruikt als lesmateriaal.
Solliciteren kan via barendrecht
@vluchtelingenwerk.nl
of 0180-396085.

Advertenties uit de krant