Foto website www.eelcokoppelaar.nl
Foto website www.eelcokoppelaar.nl

Stormbaan in de Zuidpolder

Algemeen

BARENDRECHT - In de Zuidpolder wordt een stormbaan gerealiseerd. Deze is voor volwassenen en kinderen vanaf dertien jaar bestemd.

Op de website van de ontwikkelaar Eelco Koppelaar is het volgende te lezen:
,,Middels een participatie- en ontwerpproces is een aantrekkelijke en uitdagende stormbaan in een natuurlijk landschappelijk omgeving ontwikkeld. Aangezien deze stormbaan onderdeel is van een grotere natuur- en recreatiezone moet zoveel mogelijk aansluiten op de omgeving. Daarvoor wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialisering. Ook is in het landschappelijk plan de aansluiting gezocht met de naastgelegen begraafplaats en de natuurspeelplaats Barend Bos. 
Voor de storm is gekozen voor twee verschillende routes. Een eenvoudige route met een verhard pad waarbij de kans klein is dat je vies of nat wordt. De andere route is stuk uitdagender, onverharde paden en een veel grotere kans om vies en nat te worden. Om zo veel mogelijk variatie en uitdaging te bieden kunnen beide routes in twee richtingen lopen. Alle objecten zijn daarom vanaf twee zijde toegankelijk en bieden daarin regelmatig een andere uitdaging. Om de stormbaan ook ruimte te bieden voor stuk competitie is er een start- en finish portaal. Naast tijd gerichte competitie kunnen beide routes ook door twee personen (of twee teams) tegelijk afgelegd worden."

Advertenties uit de krant