Logo deschakelbarendrecht.nl
Juliette Barzilaij aan het werk met de hoepel. Foto: Juliette Barzilaij.
Juliette Barzilaij aan het werk met de hoepel. Foto: Juliette Barzilaij.

Hoopdance en Fiddler on The Roof

BARENDRECHT - Tijdens het ZomerFeest presenteert CultuurLocaal Hoopdance. Bij het Heuvelsteyn-podium kan iedereen een korte gratis workshop volgen en kijken naar een demonstratie.

Hoopdance bestaat uit dansen met een hoepel. Je lichaam onder controle en in beheersing houden wanneer de hoepel om je heen blijft draaien. Met opzwepende muziek, kleurrijke hoepels en vrolijke danspasjes.

De lessen en demonstraties worden gedaan door Juliette Barzilaij van Juul's Hoop Vibes. ,,Van mijn vierde tot mijn achttiende deed ik aan klassiek ballet. Helaas ben ik door een val op mijn knie niet meer in staat langdurig klassiek ballet te dansen", aldus Juliette. In 2013 kwam zij op een festival in aanraking met de hulahoop. Inmiddels is Juliette gecertificeerd hoepeldocente.

De demonstraties vormen de eerste samenwerking tussen Juliette en Cultuurlocaal. Het is de bedoeling dat er na de zomervakantie cursussen Hoopdance te volgen zijn bij CultuurLocaal. De hoopdance is op het ZomerFeest te zien rond 14 en 16 uur.

In de Dorpskerk stond tijdens het ZomerFeest een optreden gepland van strijkensembles van CultuurLocaal. Door ziekte van de dirigerende viooldocent kan dit optreden helaas niet doorgaan. Daarom spelen docenten van CultuurLocaal om 14.30 uur een korte medley uit Fiddler on The Roof. Om 12.30 uur is er tijdens de Meedoedag in De Baerne ook al een optreden van deze muziek, maar dan samen met leerlingen die meespelen met het bekende If I Were a Rich Man.

Meer berichten