Logo deschakelbarendrecht.nl
Florian

Column Florian: Ben jij matineus?

Zomervakantie. Voor de meeste scholieren echt dé periode om naar uit te kijken en voor de meeste moeders een hoop drukte. De een maakt in die weken een grote wereldreis, terwijl de ander lekker in Nederland in zijn eigen achtertuin een boekje leest. Het blijft tenslotte toch dezelfde zon… als 'ie schijnt ten minste.

Volgens mij is de vakantie ook wel de uitgelezen kans om geld te verdienen. De kunst is dan wel om het niet direct weer uit te geven en dat gaat de een beter af dan de ander.

En waar kan je dan geld verdienen tijdens je vakantie? Veel van mijn leeftijdsgenoten gaan ergens op de stranden Hoek van Holland bij een strandtent werken of in een kas aardbeien plukken of administratief werk doen bij een bedrijf. Bij die laatste groep hoor ik deze zomer.

Zo heb ik mijn matineuze instelling ook eens uit de kast getrokken voor de komende weken. Want iedere keer te laat komen op je eerste 'officiële' baan in het bedrijfsleven is natuurlijk geen goed begin.

Weet je waar je ook matineus voor moet zijn? Voor recreatiewerk. Je weet wel, dat je op een camping kinderen moet vermaken, omdat de ouders ook wel een keer vakantie willen hebben. Super leuk hoor, maar je moet er wel op voorbereid zijn dat die kinderen echt héél vroeg wakker zijn en dat die al vroeg leuke spelletjes willen doen, terwijl jij nog heel graag even je ogen dicht doet.

Even een vraagje voor jou: 'Bij welke van de volgende drie groepen hoor jij in de vakantie?'. Hoor je bij de uitslapende lapzwans, die niet veel anders doet dan slapen en zonnen in de vakantie? Of ben je meer een doe-het-rustig-aan-type, die wel kijkt wanneer de dag start en eindigt en per dag kijkt waar hij zin in heeft? Of ben je echt die matineuze vakantiekracht of recreatiewerker, die iedere dag vroeg uit de veren is en zijn dag al weer vol heeft gepland zelfs voordat hij goed en wel wakker is?

Naja, bij welk type je ook hoort: (alvast) een hele fijne vakantie!

Florian

Meer berichten