De biljartzaal is hersteld tot een feestzaal in een modern jasje.
De biljartzaal is hersteld tot een feestzaal in een modern jasje. Foto: Leonie Gravesteijn

Uitspanning in nieuw jasje

Algemeen

BARENDRECHT – De Uitspanning heeft een metamorfose ondergaan. Het café is van een bruin café veranderd in een trendy café, de biljartzaal is omgetoverd tot feestzaal. Eigenaar Arend Bakker is trots op het resultaat.
,,Alles is nieuw, tot de elektriciteit en de bierleidingen aan toe. De inrichting was gedateerd. Nu kunnen we er weer jaren tegenaan.'' De vaste gasten hebben De Uitspanning langzaam zien veranderen, wie een tijdje niet binnen is geweest zal versteld staan. ,,We hebben nu onder meer airco en hebben nog beter geïsoleerd.'' De toiletten zijn een bezoekje waard, de wastafels en urinoirs zijn gemaakt van biertonnen. De biljartsport verouderd. Daardoor moest Arend gaan nadenken over een alternatief, als was dat als liefhebber met pijn in het hart. Voor 1999 was de zaal een feestzaal. Zodoende is de ruimte in oude glorie hersteld, maar in een modern jasje. Het is een multifunctionele zaal geworden waar allerhande feest gevierd kunnen worden, maar bijvoorbeeld ook vergaderingen kunnen worden gehouden of een samenzijn na een crematie.
,,We verzorgen het van A tot Z. Dineren is bij het huren van de zaal ook mogelijk. Alles is aanwezig om de ruimte voor elke gelegenheid in te zetten. Onder meer sfeerverlichting die in verschillende kleuren aangezet kan worden en een geluidsinstallatie.'' Met theaterdoeken kan de zaal voor kleinere gezelschappen intiemer gemaakt worden. Er hebben al meerdere feesten plaatsgevonden.
Bakker is van plan thema-avonden te houden voor 25-plussers. De aftrap was al tijdens Koningsnacht, toen Wim Dalmee kwam zingen. Het volgende feest staat gepland in september. Dan is er een avond back to the 70's, 80's & 90's. Kijk voor meer informatie op www.deuitspanning.nl en Facebook. Maar breng vooral eens een bezoekje aan het café aan Doormanplein 7 in Barendrecht. Bellen kan naar 0180-617909.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant