Afbeelding

Uitslag budgetspel zomerfeest

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens het zomerfeest van 30 juni heeft de SGP-ChristenUnie van Barendrecht een budgetspel georganiseerd waarbij bezoekers het budget mochten verdelen over acht thema's. Het thema veiligheid staat met stip op nummer een. Het minste budget zou volgens de deelnemers naar sport en recreatie mogen.

Als het aan de bezoekers van het zomerfeest ligt, gaat 24,1 procent van het budget naar veiligheid, 16,72 procent naar groenonderhoud, 15,56 procent naar eenzaamheid, 15,4 procent naar woningen voor jongeren en ouderen, 15,4 procent naar duurzaamheid. Het Kruispunt, De Baarne en 't Trefpunt moeten het met 5,63 procent doen, sport met 4,8 procent en recreatie slechts met 2,48 procent.

Martijn van Meppelen Scheppink (raadslid namens SGP-ChristenUnie) merkt op: ,,We zijn ons bewust dat de gemeentelijke begroting veel meer onderwerpen bevat dan deze acht thema's. Toch geeft de uitslag te denken. Als fractie pleiten we al jaren voor meer zelfredzaamheid van verenigingen. De gemeente moet sport en recreatie faciliteren, maar de begroting van bijvoorbeeld sportclubs moet komen uit inkomsten van leden en sponsoren. De uitslag van het budgetspel onderstreept onze stellingname hierin. De thema's die er positief uitschieten zoals veiligheid, groenonderhoud, eenzaamheid (zorg) en wonen zien wij als kerntaken voor de plaatselijke overheid. Gezien de uitslag zien niet alleen wij dat zo, maar ook de Barendrechter."

Ook zijn er op de markt vele persoonlijke gesprekken gevoerd waarin zorgen geuit zijn door bewoners over onder meer verkeersveiligheid, groenonderhoud, parkeerproblemen en afvalinzameling. De fractie gaat met al deze input de komende weken aan de slag, zo geeft men aan.

Advertenties uit de krant