Afbeelding

Lynne zoekt baasje

Algemeen

BARENDRECHT - Naast redelijk veel katten en konijnen wachten er in De Dierenstee inmiddels ook zeven honden op een nieuw thuis. Een van hen is de ruim vijf jaar oude Rottweiler Lynne. Ze wacht al lang op een nieuwe eigenaar. Waarom is niet duidelijk, want Lynne is een geweldige hond, zeker voor liefhebbers van dit ras.

Bij een eerste ontmoeting kan Lynne even de kat uit de boom kijken. Dan is ze wat onzeker, maar eenmaal aan je gewend is Lynne een geweldige hond. Ze is lief, vrolijk en enthousiast. Richting haar baas is Lynne erg aanhankelijk, trouw en waaks. Daarnaast is Lynne een heel actieve dame. In het verleden heeft ze zelfs een IPO-training (pakwerk) gedaan, maar daar is Lynne voor afgekeurd.

Nu vult ze haar dagen, naast knuffelen met haar baas, graag met spelen, wandelen en speuren. Ook rennen naast de fiets en zwemmen vindt Lynne geweldig. Ze vindt het fijn om voor haar baas te werken en samen leuke dingen te ondernemen. Meerijden in de auto is geen probleem en als ze even alleen thuis moet blijven, past Lynne zich goed aan.

Haar gedrag aan de lijn is een aandachtspunt, want als je niet consequent bent, kan Lynne trekken en ze is erg sterk. Voor Lynne gaat dan ook de voorkeur uit naar iemand die ervaring heeft met honden, het liefst met rottweilers. Daarnaast is Lynne gebaat bij een rustige omgeving zonder jonge kinderen. Andere honden zijn voor Lynne geen probleem, zolang er maar voldoende aandacht en tijd is voor deze dame.

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant