Marjolijn Langerak.
Marjolijn Langerak.

Verbeter de relatie met je kind

Algemeen

BARENDRECHT – Alle ouders zitten wel eens met de handen in het haar als het over het contact met de kinderen gaat. Want wat doe je met schreeuwende peuters in de supermarkt of met pubers die maar niet willen luisteren naar al je goed bedoelde adviezen of de regels aan hun laars lappen?

Boos worden? Je frustraties uiten of voor de lieve vrede het gedrag negeren? Of je roept hulp in van Marjolein Langerak. Het is een kleine stap en met slechts een enkele training kunnen er al grote veranderen ontstaan in de relatie tussen ouder en kind. ,,Ik gun iedere ouder zo'n training", vertelt Marjolein. ,,Omdat je na een korte training al grote stappen vooruit kunt zetten in je gezin. Het helpt echt als je met andere ogen naar je kind leert kijken."

Marjolein geeft verschillende soorten trainingen op het vlak van de relatie tussen ouder en kind. ,,Het zijn vaak simpele dingetjes die je de ogen openen", vertelt ze. ,,Zo lijken die pubers ontzettend stoer maar ze zijn nog steeds op zoek naar erkening. Ze verschuilen zich vaak achter een masker, maar die arm om zich heen willen ze ook nog steeds voelen. Hoe je met weerstand en emoties van kinderen om kunt gaan leer ik ouders tijdens de trainingen of via individuele coachingsgesprekken. Het is ook niet raar om hulp in te roepen. Eigenlijk alleen maar heel goed, omdat je moeite doet om de verbinding met je kind te versterken."

In september start Marjolein met een nieuwe Gordontraining. Die bestaat uit acht avonden waarbij de nadruk ligt op de manier van communiceren van de ouder naar het kind.

Inzicht in je
eigen handelen

,,Gordontrainingen zijn in de jaren zeventig heel populair geweest en je ziet ze de laatste tijd steeds vaker terugkomen. Ouders krijgen meer rust door de vaardigheden die ze in een Gordontraining leren en voelen zich sterker en ontspannener. De training is voor ouders van kinderen in alle leeftijden. Je leert geen trucjes, maar krijgt inzicht in je eigen handelen. Doordat het een training met een groep is, leren de deelnemers ook van elkaar. Er is veel interactie en ruimte om echt de diepte in te gaan."

Naast de Gordontraining, kan men bij Marjolein ook terecht voor babymassage en Dunstan babytaal. ,,Het is heel fijn om vanaf de geboorte al meteen een extra verbinding met je baby te maken. Door babymassage stimuleer je op een ontspannen en liefdevolle manier een veilige hechting tussen jou en je baby. Er ontstaat vertrouwen en veiligheid. Met Dunstan babytaal leer ik de ouders hoe ze de geluidjes van hun baby kunnen vertalen. Zo kun je veel sneller inspelen op de behoeftes van je kindje. Het is mooi om te zien dat een baby een aparte geluidje maakt als het honger heeft en weer een ander geluid als er een boertje vastzit."

Marjolein werkte 27 jaar in het onderwijs. ,,Ik heb een fijne tijd in het onderwijs gehad, maar dit is wat ik het allerliefste doe, werken aan de ouder-kindrelatie in gezinnen"

Met Marjolein in contact komen kan via www.kindincontact.nl. Hier kan men zich ook inschrijven voor de trainingen die na de zomervakantie starten.

Advertenties uit de krant