Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Jos Huijgen (52)

Waar kennen we jou van?

Ik ben ruim 22 jaar eigenaar van garagebedrijf Huijgen aan de Koedood. Ik heb vaak stagiaires rondlopen en zo'n zeven jaar heb ik een tuinhuis op het terrein gehad waar jongeren konden rondhangen en elkaar ontmoeten. Er was weinig te doen voor de jongeren in Carnisselande en ik wilde ze een plek bieden en tegelijkertijd ze een beetje in de gaten houden. Met een aantal van hen heb ik nog steeds contact. Eentje noemt me zelfs vader Jos. Ik ben nog steeds begaan met de jongeren. En daarom bied ik stageplaatsen aan en praat veel met ze. Ik ben daarnaast ook lijstduwer van Echt voor Barendrecht.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben veertien jaar samen met Liliana. Ik heb drie kinderen. Een zoon van achttien en twee dochters, een van elf en tien jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Zeilen, motorcrossen, met een speedboot het water op. Vroeger konden dat soort dingen. Tegenwoordig mag er niets meer. Ik was eens een aantal jongeren hier achter aan het leren zeilen. Het ging echt stapvoets, maar er werd meteen gevraagd of we ermee wilden stoppen omdat het daar verboden was te varen met een motorboot.. Jammer, er zijn zoveel regeltjes. Ik las zelfs over een boomhut die verwijderd moest worden omdat er kinderen uit konden vallen. Absurd. Hoe ver moet je gaan?

Waar word je gelukkig van?
Van de kinderen. En van hond Bella. Ze is nu drie jaar en ontzettend trouw. Altijd bij me. Als ik naar de gasolie stink vindt Liliana terecht dat ik eerst moet douchen, maar Bella zal het een worst wezen, zij komt toch wel naar me toe.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het verlies van mijn vader, nu drieënhalf jaar geleden.

Van wie krijg je inspiratie?

Van vrienden en collega's. Ik sta niet boven het personeel van de garage, we werken samen. Dat is ook de enige manier om vooruit te komen met elkaar. We inspireren elkaar en bewegen met z'n allen uiteindelijk dezelfde kant op.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil natuurlijk gezond blijven en zolang mogelijk van alles om me heen te genieten. Deze zomer ga ik een rondreis door Amerika maken met de kinderen. Daar kijk ik enorm naar uit. Er zijn nog meer plekken die ik graag eens zou bezoeken, zoals Costa Rica.
Ik wil ervoor zorgen dat ik, net als mijn vader, mijn kinderen goed opvoed en ze een studie te laten volgen. Daarnaast ze bijvoorbeeld te helpen om een eigen bedrijf op te starten, zoals mijn vader ook bij mij deed.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Eigenwijs. Ik ga mijn eigen gang, maar er zijn zeker mensen van wie ik wat aanneem en door wie ik mijn mening bijstel.

Hoe sta je 's morgens op?

Rond kwart over zeven. Meestal breng ik eerst de meiden naar school. De garage gaat om negen uur open.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik kan best wel eens te veel eten. Als ik na het werk thuis kom en mijn vrouw pasta gemaakt heeft, schep ik soms teveel op, waardoor ik bijna uit elkaar klap.

Wat zijn je angsten?

Ik kan me zorgen maken over de toekomst. In wat voor land we leven, of alles maar in vrede met elkaar om wil blijven gaan. Je hebt gezien wat Anne Faber is overkomen, je moet er toch niet aan denken dat dit met je dochter gebeurt?

Wat vind je stom?

Oneerlijke mensen, mensen die hun afspraken niet nakomen. En ik zag op Facebook een foto van een hond die aan een paal was vastgebonden. Dat vind ik ook echt niet kunnen.

Waar kijk je naar op televisie?

Gezellig een filmpje kijken met Liliana of de serie La casa de papel. Ik kijk hiernaar om mijn Spaans op te halen. Ik heb twee keer een cursus gevolgd, maar het is te lastig om het met het werk te combineren. Ik heb ook geen talenknobbel. Liliana komt uit Colombia en dus zou het handig zijn als ik de taal ook goed zou spreken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat minder chaotisch willen zijn. Laatst nog, was ik mijn sleutel kwijt, is het hele huis in rep en roer, loop ik overal te zoeken en blijkt de sleutel later gewoon in de sleutelkast te hangen. Iets minder onrust in mijn hoofd zou fijn zijn.

Wat is je favoriete quote?

Zonder strijd geen overwinningen.

Meer berichten