Afbeelding

Tesi en Aryani bondskampioenen turnen

Algemeen

BARENDRECHT - Alle turnsters van GV Barendrecht hebben het afgelopen jaar keihard getraind om te stralen op de mooiste wedstrijd van het seizoen: het Nederlands Kampioenschap turnen. Voor elke turnster is het een droom om na deze wedstrijd de gouden medaille te mogen omhangen. De vereniging is dan ook ontzettend trots op de twee nieuwe kampioenen: Tesi Peternella (instap N2) en Aryani Sodihardjo (pupil 2 N2) mogen zich het hele jaar zich de beste van Nederland noemen. Verder waren er mooie zilveren medailles voor Rogeny (instap N2) en Tara (pupil 1 N1), maar ook de kleur brons was een keer voor GVB: Lindsay Lopes (jeugd 2e divisie) maakt het rijtje compleet.

Ook in de toestelfinales zijn er fantastische prestaties geleverd: Tesi en Aryani vonden één keer de beste zijn niet genoeg; zij werden respectievelijk kampioen op balk en vloer. Jelissa Olieberg (instap N2) won goud op vloer en Lou Tibben (junior 3e divisie) werd kampioen op balk. Tweede plekken waren er op sprong voor Louisa-Britt Lewis (jeugd 2e divisie) en voor Tessa Vissers (jeugd 3e divisie). Charanda Kloof (instap N1) won brons op rekstok, net als Cherlaine van den Herik (pupil 2 N2) op sprong en vloer, Louise Hentzen (jeugd 2e divisie) op balk en Lindsay Lopes (jeugd 2e divisie) op brug.

Als toetje van het seizoen mochten er een aantal turnsters hun oefeningen laten zien tijdens de Dutch Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Hier is het voornamelijk belangrijk om te genieten van deze speciale wedstrijd, die niet voor iedereen is weggelegd. De instappers N1 Zoë Triezenberg en Charanda Kloof hebben gestraald in het team, wat leidde tot een grote overwinning. Bij de jeugd 2e divisie werd GVB vertegenwoordigd door Louisa-Britt Lewis, Lindsay Lopez, Demi Molenaar en Evelien Reinhard, waarin Evelien een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen.
Voor de pupillen 1 N1 was het NK in Ahoy, waarbij Sascha 't Hart en Zoia Vasseur respectievelijk brons op sprong, zilver op balk en brons op balk mee naar Barendrecht namen.

GVB is trots op alle persoonlijke ontwikkelingen van afgelopen seizoen.

Afbeelding

Advertenties uit de krant