Afbeelding

Marijke naar 102e Vierdaagse Nijmegen

Algemeen

BARENDRECHT - Deze week is de Barendrechtse wandelsportvereniging cwsv Marijke met een groep van 29 wandelaars en 9 verzorgers in Nijmegen om deel te nemen aan de 102e Vierdaagse van Nijmegen. Er zijn ook dit jaar zijn weer 47.000 wandelaars toegelaten. Onder hen ruim 15.000 wandelaars die voor het eerst aan de start verschijnen.

De Marijkewandelaars hebben zich door deelname aan diverse wandeltochten goed voorbereid om goed getraind aan de start te verschijnen. Ook het bestuur en de Vierdaagsecommissie die het verblijf, de verzorging en alles wat erbij komt kijken organiseert, hebben zich goed voorbereid. De leden verblijven wederom in een gebouw van het Montessori-college in Nijmegen.

Voor enkele leden wordt deze Vierdaagse een bijzondere. Wandelaar Werner verschijnt voor de dertigste keer aan de start. Jacqueline en Joop zijn er voor de vijftiende keer bij. Verder bestaat de groep uit zeer ervaren wandelaars. Al heel wat hebben meer dan 25 keer succesvol deelgenomen.

Ook is er weer jonge aanwas: de jongeren Vera en Lars en een oudere dame, Pleuny. Verder zijn er twee jongens, Ivo en Steven, die voor het eerst aan de start van de vijftig kilometer verschijnen. Zij hebben al een paar jaar ervaring en hebben dus een goed een beeld van wat hen te wachten staat.

Voor een succesvolle Vierdaagse is een goede verzorging en een kloppend draaiboek een must. Daaraan is door de voorbereidingscommissie hard gewerkt. Er zijn negen verzorgers mee, die in de school en op drie verzorgingspunten onderweg voor de wandelaars klaarstaan. Er wordt voor eten gezorgd, bijstand geboden en onderweg staan de verzorgers van Marijke paraat. 's Avonds worden indien nodig de blaren geprikt en de vermoeide voeten verzorgd.

Deelnemers zijn maandag 16 juli vanuit Barendrecht vertrokken en hopen allemaal vrijdagmiddag 20 juli op de Via-Gladiola in Nijmegen de finish te bereiken en hun welverdiende kruisje in ontvangst te nemen.

Advertenties uit de krant