Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Bijna niks te zien…

Ik heb inmiddels al bijna een maand zomervakantie. Dit is zeker met dit tropische weer niet verkeerd; je gaat even lekker met vrienden naar de Oude Maas om te chillen, je pakt een terrasje of gaat naar het strand. Lekker relaxen dus!

Maar dan die avonden… Tijdens de zomer is er eigenlijk nooit 's avonds wat te zien op tv. Af en toe een film, maar verder ook niet. De meeste programma's worden herhaald, want ja, waarom zou je een heel nieuw seizoen van een serie in de zomer starten als je na de zomer veel hogere kijkcijfers kunt behalen. Echter, er is wel degelijk een programma die dat wel doet. Het programma is zelfs nog iedere doordeweekse avond te zien, waardoor je heel de week wat te kijken hebt. Ik heb het natuurlijk over het leukste spelletjesprogramma van Nederland: De Slimste Mens!

Met oud-nieuwslezer Philip Freriks als presentator en de wat 'grumpy' Maarten van Rossem als jurylid, is het zomerseizoen van De Slimste vorige week van start gegaan. Acteur Cas Jansen (bekend van de twaalf van Oldenheim), zangeres Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen mochten de spits afbijten in de eerste aflevering. Jan ziet er nog best leuk uit zonder schaatspak.

De meest aparte kandidaat van de afgelopen week, en overigens niet de slimste, was rapper Pete Philly. Ik had geen idee wie hij was, maar ik vond hem op zich wel een grappig iemand. Hij schreef geschiedenis tijdens zijn deelname aan het programma: nog nooit wist een kandidaat zó weinig, dat hij geen secondes meer over had om mee te spelen. Het enige antwoord wat hij goed had, was bij een vraag over Kendrick Lamar. Dat was nog per ongeluk ook, want Pete riep gewoon 'damn' omdat hij 'boos' was dat het hem niet lukte. Het spijt me Pete, maar ik heb hier echt keihard om moeten lachen.

Ik zit de komende weken in ieder geval 's avonds nog lekker aan de buis gekluisterd. Bedankt NPO2 voor het uitzenden van dit fantastische programma. Hierdoor hoef ik me niet te vervelen 's avonds tijdens deze tot nu toe prachtzomer.

Jamie

Meer berichten