Afbeelding

Help handicaps voorkomen

Algemeen

BARENDRECHT - Door mee te helpen met de collecte voor de Leprastichting kan men helpen handicaps te voorkomen. Deze collecte wordt in de eerste week na de zomervakantie van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september in Barendrecht gehouden. Met elke vijftig euro die men op weet te halen kan namelijk een leprapatiënt opgespoord, behandeld en genezen worden. Opgeven kan bij Peter Euser, de Barendrechtse ambassadeur van de Leprastichting, die nog op zoek is naar nieuwe collectanten. Mail of bel (mits vijftien jaar of ouder) dan naar p.euser-leprastichting@hotmail.nl of 0180-626737.

De Leprastichting zet zich in voor de miljoenen leprapatiënten, die vooral in armoedegebieden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika wonen. Helaas komt er elke 2,5 minuut nog een nieuwe leprapatiënt bij.

Lepra wordt veroorzaakt door een bacterie die de zenuwen aantast en misvormingen veroorzaakt. Omdat je niks meer voelt, merk je ook niet dat je wondjes oploopt. Hierdoor kunnen ernstige infecties ontstaan. Zo erg dat voeten of benen geamputeerd moeten worden. Gelukkig zijn de misvormingen, amputaties en blindheid door lepra te voorkomen. En dat voor maar gemiddeld vijftig euro per leprapatiënt.

Concreet betekent dit dat een collectant met enkele uurtjes collecteren het verschil kan maken voor minstens één leprapatiënt, die in plaats van verminkt en geamputeerd nu weliswaar met gevoelloze plekken blijft lopen, maar door het bijtijds opsporen, behandelen en goede nazorg nu met alle ledematen en gezonde ogen door het leven kan blijven gaan.

Geen collectant gezien? Geld overmaken kan ook naar bankrekening NL84 INGB 0000 050 500 van de Leprastichting onder vermelding van 'collecte Barendrecht' of SMS 'LEPRA' naar 4333 en doneer daarmee eenmalig twee euro.

Men kan ook het gehele jaar de leprapatiënten steunen door gescheiden afval voor de Leprastichting bij 'Afval Loont' in te leveren.

Advertenties uit de krant