Afbeelding
Foto: Leonie Gravesteijn

'Whoa, we're going to Ibiza'

Algemeen

"Back to the island!" Ja ja, ik mag na een flink aantal jaren weer naar dat relaxte en heerlijke eiland. Dit keer zonder ouders, gewoon gezellig met een vriendin. Lekker een weekje genieten! Wat we er gaan doen? VRIJ WEINIG, HAHA!
Een examenjaar en een eerste jaar van een nieuwe studie zijn ook best pittig. Ik was echt uitgeput toen ik mijn laatste studiepunten binnen kreeg en eindelijk vakantie kon gaan vieren. Nou ja, eindelijk is het ook niet helemaal; het jaar ging eigenlijk in een speedy-conzales tempo voorbij en voordat ik het wist stond ik alweer buiten met het idee dat ik tot september niet met school bezig hoef te zijn.
Maar goed, genoeg over school. Het is ten slotte vakantie. Ibiza staat bekend als een heel 'zen' eiland, maar tegelijkertijd ook als feesteiland door alle grote dj's van de wereld die er de hele zomer optreden. Toen ik er een paar jaar geleden was zag ik overal billboards hangen van David Guetta en The Swedisch House Mafia, beiden mijn favoriete dj's (nu nog steeds eigenlijk). Tegenwoordig zal je meer Armin van Buuren en Martin Garrix zien hangen. Guetta is ook nog steeds in de scene gelukkig! De relaxte sfeer en deze top muziek zijn 'heaven on earth' als je het mij vraagt.
Zoals ik net al zei, zijn we niet echt van plan veel te gaan doen behalve naar het strand te gaan, bij het zwembad te liggen en misschien nog de hoofdstad, Ibiza-stad, te bezoeken. De grootste hippiemarkt van het eiland kunnen we natuurlijk ook niet overslaan. Je bent niet op Ibiza geweest als je niet een hippiemarktje hebt meegepakt. Ik was er bijna tien jaar geleden ook geweest, maar ik herinner me er nog vrij veel van. De sfeer die er hing was ontzettend gezellig en knus en volgens mij rook het er ook enorm naar wierook. Alles om die vredige sfeer te creëren...
Van alle Spaanse eilanden die ik tot nu toe heb mogen bezoeken is Ibiza toch wel het leukst. Daarom ben ik nog blijer dat ik er nog een keertje naar toe ga.

Jamie

Advertenties uit de krant