De 'ploggers' van Energie maakten Barendrecht wat schoner.
De 'ploggers' van Energie maakten Barendrecht wat schoner.

Energie aan het ploggen

Algemeen

BARENDRECHT - Groep D van atletiekvereniging CAV Energie heeft dinsdagavond 28 augustus een flinke bijdrage geleverd aan een schoner Barendrecht. Met behulp van 'plogging'. De trend en de naam plogging vinden beiden hun oorsprong in Zweden, waar 'plogga' iets in de trant van 'afval oprapen tijdens het hardlopen' betekent. Hiermee is ook meteen duidelijk wat de sport precies inhoudt. Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en een vuilniszak.
Voor een parcours van ongeveer zes kilometer waren er twee groepen gemaakt, een voor de rechter- en een voor de linkerkant van de weg.
De start was op de kruising Derde Barendrechtseweg – Kilweg en de route was via de Middelweg en Sweelincklaan terug naar de atletiekvereniging. Elke groep kreeg een vuilniszak en een handschoen. En ploggen maar! Behalve dat het goed is voor het milieu is het ook goed voor je conditie, want al hardlopend moet je steeds even bukken om iets op te rapen. En er viel veel te rapen: 8,5 kilo zwerfvuil is er in ongeveer een half uurtje meegenomen. Een vuilcontainer vol met vooral plastic, papier en blikjes.

Het initiatief kwam van twee atleten van Energie die het werfvuil meer dan beu waren. Samen is er een plan uitgewerkt om het zwerfvuil in Barendrecht daadwerkelijk aan te pakken. Nu hoopt groep D dat ook andere groepen en sportverenigingen een stukje van Barendrecht willen 'ploggen'.

Advertenties uit de krant