Afbeelding

Nacht zonder Dak

Algemeen

BARENDRECHT - Weleens een nachtje 'op straat' willen slapen? Dat kan nu. In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober verandert een gedeelte van de Oude Maas in een krottenwijk. Jongeren vanaf twaalf jaar worden uitgedaagd om deze nacht in een zelfgebouwde hut van karton en plastic te slapen en zich hiervoor te laten sponsoren. Het geld wat daarmee opgehaald wordt, gaat naar projecten voor straatkinderen in India, Kenia en Bolivia.

De nacht start vrijdag 5 oktober om 17 uur met het bouwen van de hutten. Hierna zal er een afwisselend programma zijn. Het evenement duurt tot 6 oktober 11 uur. Door mee te doen aan dit evenement kunnen jongeren praktisch iets betekenen voor jongeren in andere landen die altijd op straat moeten leven.

Vooraf opgeven is verplicht en kan via www.nachtzonderdak.nl/barendrecht. Iedereen van twaalf jaar en ouder is welkom. Opgeven kan tot uiterlijk 21 september. Nacht zonder dak is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt in Barendrecht georganiseerd door jongeren uit verschillende kerken. Ze worden ondersteund door Jeugd met een Opdracht en betrokken kerkleden.

Personen en bedrijven die willen sponsoren kunnen dat ook doen door contact op te nemen via nzdbarendrecht@gmail.com. Sponsoren kan op allerlei manieren: financieel of door diensten en goederen, zoals een bijdrage in eten en drinken voor deze nacht.

Advertenties uit de krant