Afbeelding

Geslaagde startzondag

Algemeen

BARENDRECHT – Circa zeshonderd mensen bezochten afgelopen zondag 9 september de gezamenlijke startzondag van de R.K Augustinusparochie en PKN Barendrecht. Die werd gehouden in sporthal De Driesprong.

Het Harmonieorkest onder leiding van Jos den Boer begeleidde de samenzang. Tevens speelde het HarmonieOrkest de volgende muziekstukken: Symphony of Praise, Disney Fantasy, Arabian Dance en Lord of the Dance. Voorgangers waren pastor Ton Halin en dominee Bert de Wit. Het thema was 'Inspiratie over de grenzen heen'.

In korte, gefilmde interviews vertelden Desiree van der Hijden, Loek van Doorn en Lennart van der Linden vanuit welke drive zij dingen doen. De kinderen kwamen naar voren en hadden een kort gesprek met Ton Halin voordat zij naar de kindernevendienst gingen. Vervolgens las Halin uit het bijbelboek Handelingen, waarin Ananias de opdracht krijgt om Saulus op te zoeken.

In de verkondiging legde Bert de Wit de verbinding tussen hoe in het bijbelverhaal Ananias anders naar Saulus moest gaan kijken en hoe de Barendrechters in de filmpjes een naaste zien in de medemens en ging erop in hoe iedereen er voor open kan staan om anders te kijken naar medemensen en hoe mensen zo een werktuig kunnen zijn van Gods vrede.

De collecte was bestemd voor stichting Voedselbank Barendrecht. Voorzitter Aad de lange gaf uitleg over het werk van de Voedselbank. Na afloop van de viering bezochten velen de informatiemarkt waar werkgroepen, commissies en organisaties van of gerelateerd aan PKN Barendrecht en/of de St. Augustinusparochie hun activiteitenprogramma voor het seizoen 2018-2019 presenteerden.

Advertenties uit de krant