Afbeelding

Duo Ukkie en Babbel

Algemeen

BARENDRECHT - Evenals andere jaren wachten er ook nu kittens in De Dierenstee op een thuis. Deze jonge dieren worden gelukkig redelijk snel geplaatst. Zijn de kittens iets ouder, bijvoorbeeld vanaf vier maanden, dan wordt een plaatsing al lastiger.

Dit is ook goed te merken bij het duo Ukkie en Babbel. Zij zijn inmiddels vijf maanden oud en werden gratis aangeboden op Marktplaats, als laatsten van een nestje. Dit werd opgemerkt door iemand die hen 'redde' en broer en zus naar de opvang bracht. Hier zag men direct het verschil in grootte tussen kater Babbel en zijn zus Ukkie.

De laatste is een stuk kleiner dan haar broer. Omdat er een vermoeden was van dwerggroei, is Ukkie uitgebreid onderzocht. Gelukkig was er geen sprake van dwerggroei en Ukkie is lichamelijk verder helemaal in orde. Ze eet en drinkt goed en ontwikkelt zich prima. Toch is de kans aanwezig dat Ukkie altijd wat zwakker zal blijven en dat kan van invloed zijn op haar gezondheid.

Een toekomstige baas moet dus rekening houden met eventuele extra kosten voor Ukkie in de toekomst. Verder moet haar baas rekening houden met het feit dat Ukkie nog een beetje bang is. Ze vindt het contact met mensen best spannend, dus ze zal tijd nodig hebben om te wennen. Haar broer Babbel is veel meer op zijn gemak in het bijzijn van mensen. Hij is heel nieuwsgierig, lief en dol op spelen. Uiteraard wordt dit duo samen geplaatst. Het liefst in een redelijk rustige omgeving en bij een geduldig persoon.

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant