Afbeelding

Twee Heerjansdamse verenigingen 60 jaar

Algemeen

rHEERJANSDAM - In Heerjansdam zijn twee verenigingen actief die dit jaar beiden zestig jaar bestaan. Volkstuinvereniging Ons genoegen werd opgericht op 28 januari 1958 en scoutinggroep De Ooievaars op 14 september van datzelfde jaar.

Beide verenigingen staan hier dit jaar met hun leden uitgebreid bij stil. Zij willen beide ook dat de bewoners van Heerjansdam en omliggende gemeenten deelgenoot kunnen zijn van dit heugelijke feit. Daarom houden zij zaterdag 22 september samen en Open Huis & Tuin. De verenigingen zijn buren van elkaar.

Tijdens het open huis kunnen kinderen van 4,5 tot 7 jaar vanaf 9 uur ontdekken wat scoutinggroep De Ooievaars zoal doet. Kinderen van zeven tot elf jaar zijn welkom vanaf 11 uur. Zij kunnen gratis meedoen aan alle activiteiten. Ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade informatie inwinnen over het reilen en zeilen van de scouting.

De volkstuinders laten tijdens de open tuin graag zien hoe hun gewassen gekweekt worden en wat er van de producten gemaakt kan worden. Er worden rondleidingen gegeven op het volkstuincomplex en er kan geproefd worden van gerechtjes die gemaakt zijn van groenten, fruit en/of kruiden uit eigen tuin. Recepten zullen ook beschikbaar zijn.

Iedereen is zaterdag 22 september van 9 tot 13 uur welkom op het volkstuincomplex en in het scoutinggebouw aan Ganzenkant 16a te Heerjansdam. Meer informatie is te vinden op www.volkstuinverenigingonsgenoegen.nl en www.ooievaarsgroep.nl. Zie ook Facebook: Scouting Ooievaarsgroep Heerjansdam.

Advertenties uit de krant