<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Kunstroute uitgelicht: Jolanda Nieuwstraten

BARENDRECHT - In het weekend van 6 en 7 oktober wordt in Barendrecht de jaarlijks terugkerende Kunstroute gehouden. Andre Nijenhuis exposeert bij KIBO Art, Vera Verwer, Gonneke de Vos, Irka Stachiw en Jolanda Nieuwstraten exposeren thuis.

Jolanda Nieuwstraten beoefent de viltkunst en gebruikt daarvoor zijde, strengen merino lontwol en alpaca. Haar inspiratie vond zijn oorsprong bij haar familie, waar altijd veel met wol, diverse stoffen en andere natuurlijke materialen gewerkt werd.

Momenteel doet zij veel aan 'vervilten'. Op een lap zijde schildert zij als het ware met plukjes wol een patroon in prachtige kleuren. Daarna wordt deze lap met een heet sop van vette olijfzeep stevig ingewreven en met noppenfolie opgerold, zodat het vervilten plaatsvindt. Later wordt deze lap gewassen en gedroogd en wordt dit een heel soepele shawl.
Jolanda vindt het heerlijk hier mee bezig te zijn. Pure materialen rollen, kneden en de oergeur van de zeep geven een rustgevende sfeer. Dit met een zacht muziekje erbij zorgt voor fijne meditatie in onze hectische wereld. 'Iets maken waar je ziel in ligt' is haar motto.
De wol die zij gebruikt verft zij grotendeels zelf, waarbij natuurkleuren van Hollandse planten de voorkeur hebben. Ook maakt zij prachtige witte bruid-shawls die met pareltjes geborduurd worden.

Alle shawls zijn absoluut goed draagbaar en slijten niet snel. Het zijn gesloten vezels die het vuil afstoten. Zij kunnen op de hand gewassen worden, zijn in de winter heerlijk warm en in de zomer aangenaam koel. Het is draagbare kunst.
Behalve shawls maakt Jolanda unieke kleding, die door de combinatie van vilttechnieken en materialen een soort 3D-effect krijgt. Workshops vind je op haar website www.shawlsenzo.nl.

Jolanda doet voor de derde keer mee met de Kunstroute, vindt het belangrijk kennis te maken met andere kunstenaars en wil bekendheid in eigen dorp. Zij exposeert in september ook in de bibliotheek te Hendrik-Ido-Ambacht

De expositie is op zaterdag 6 en zondag 7 oktober te bezichtigen tijdens Kunstroute Barendrecht. Meer zien van het werk van Jolanda Nieuwstraten? Kijk dan op www.shawlsenzo.nl. Zie ook www.kunstroutebarendrecht.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>