Bloemen en complimenten voor de ploggers van Energie.
Bloemen en complimenten voor de ploggers van Energie.

Pluim voor ploggers

Algemeen

BARENDRECHT - Groep D van atletiekvereniging CAV Energie werd dinsdagavond 11 september in het zonnetje gezet door Lennart van der Linden en Margo Stolk van Echt voor Barendrecht.
Het team leverde eind augustus een mooie bijdrage aan een schoner Barendrecht door een avond te 'ploggen': hardlopen en tegelijk zwerfvuil op te ruimen.

Van der Linden: ,,We vinden dit initiatief geweldig. Dat verdient een pluim! We hopen natuurlijk dat dit initiatief door meer mensen wordt opgepakt en dat deze vorm van sport uiteindelijk overbodig wordt.'' De ploggers kregen van de raadsleden behalve complimenten voor hun inzet een bos bloemen overhandigd.

De trend en de naam plogging vinden beiden hun oorsprong in Zweden, waar 'plogga' iets als 'afval oprapen tijdens het hardlopen' betekent. Groep D ruimde dinsdag 28 augustus in totaal 8,5 kilo zwerfvuil op in ongeveer een half uurtje. Het initiatief kwam van twee atleten van Energie die het werfvuil meer dan beu waren.

Inmiddels zijn meer trainers van Energie van plan om met hun atleten te gaan ploggen. De vereniging hoopt dat ook andere (sport)verenigingen uit Barendrecht geïnspireerd worden om bewegen en opruimen te combineren.

Advertenties uit de krant