Foto: Margriet van Wingerden
Foto: Margriet van Wingerden

Vier goede doelen slaan de handen ineen

Algemeen

BARENDRECHT –Vier goede doelen zijn een samenwerking gestart. Deze begon op 13 september tijdens de overdracht van 37 opgeknapte computers.

De heer Klaas Maat startte ooit in Hardinxveld-Giessendam een project om oude metalen in te gaan zamelen en het daarmee verdiende geld te schenken aan diverse goede doelen. Zijn project 'Blik op Maat' is bekend tot in de verre omtrek.

Tijdens het ophalen stuitte Klaas op een flinke partij van 37 verouderde computers van een school. Klaas vond het zonde om deze als oud ijzer af te voeren en zocht contact met Klaas Boer van stichting Moj – Bliznji. Deze stichting is actief is met (veelzijdige) hulpverlening aan mensen in Bosnië. Klaas Boer schakelde Arie van Wingerden in om de computers na te kijken. Samen met twee andere mensen van Seniorweb werd besloten dat er nog wat extra hardware nodig was om de computers in orde te maken.

De zoon van Arie volgt dagbesteding voor mensen met autisme bij Dajong Computervrienden in Barendrecht. Johan Terdu, die Dajong heeft opgezet en leidt, besloot om alle computers gratis werkend te maken en eventueel ontbrekende of kapotte hardware te vervangen of te herstellen.

Inmiddels zijn alle computers gemaakt en werden deze weer overhandigd aan de stichting. Deze unieke samenwerking heeft tot gevolg dat Dajong nog meer oude materialen gaat leveren waar Klaas Maat weer andere projecten mee gaan dienen.

Advertenties uit de krant