Afbeelding

Column Florian: Dagje als studentenkoerier

Algemeen

Wat is er nu een mooiere uitdaging dan om als student een reis te maken midden in de week om een pakketje in het buitenland af te geven? Niets toch? Je vliegt 's avonds heen, geeft het pakketje af en je overnacht in een hotel, waarna je de volgende dag weer terug vliegt. Uiteraard schets ik hier wel een geval waar alles precies gaat zoals het hoort. Maar ja... er zijn ook gevallen waar het soms net iets anders kan lopen.

Zo gebeurde het mij vorige week. Mij werd gevraagd of ik met spoed een pakketje met vervangende onderdelen in Bulgarije wilde afgeven. 's Avonds ging mijn vlucht en ik had ongeveer drie uur om op Schiphol te komen. Ik was niet thuis, dus snap je het al: op zoek naar onderbroek en tandenborstel op Schiphol. Dat is niet aan te raden, want de keuze is niet reuze... eigenlijk horen die dingen gewoon in je standaard overlevingspakket als student vind ik. Laptop, onderbroek en tandenborstel. Meer is niet nodig...

Goed voorzien van het broodnodige, ging ik op zoek naar mijn gate. De vlucht ging niet rechtstreeks, maar via Istanbul en dat zou in theorie dus betekenen dat ik anderhalf uur had om over te stappen in Turkije op een vlucht naar Bulgarije. Ik zeg in theorie, want het ging mis. De vlucht werd uitgesteld, omdat er een probleem was en daardoor miste ik mijn aansluiting.

Tsja... daar sta je dan: met laptop, onderbroek, tandenborstel en pakketje in Istanbul. Je onderlip begint al bijna te trillen, totdat je ineens nuchter Nederlands naast je hoort: "Sjonge... dat hebben wij weer!" Niets voelt beter dan je eigen taal horen in het buitenland.

Om een lang verhaal kort te maken, de luchtvaartmaatschappij zorgde voor een hotel en een omboeking van vluchten. Al met al zou ik dan een dag extra onderweg zijn.

Eigenlijk was ik van plan om een column te schrijven over de treinen die vaak zo onregelmatig rijden. Maar als je twee vluchten in drie dagen hebt gemist, dan klaag je daar niet meer over!

Advertenties uit de krant