Afbeelding

Moppie zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - In De Dierenstee woont momenteel een aantal katten die hetzelfde 'probleem' hebben: deze poezen hebben een heel aanhankelijk en gevoelig karakter. Ze zijn gevoelig voor veranderingen en reageren hierop door naast de kattenbak te plassen. Rust en regelmaat en veel aandacht zijn voor deze poezen erg belangrijk.

Dit geldt ook voor poes Moppie. Ze is tien jaar oud en ontzettend aanhankelijk. Moppie loopt constant achter je aan en zou het liefst de hele dag bij je op schoot liggen. Of dat nu bij haar baas is of bij vreemden; Moppie heeft een heel open karakter en vindt iedereen aardig. Ze heeft echter zoveel behoefte aan aandacht dat ze het niet fijn vindt om alleen te zijn.

Samen met een gevoelige blaas en een dito karakter maakt dat van Moppie een poes die onzindelijk kan zijn. Tot nu toe is geen exacte reden gevonden voor het feit dat Moppie naast haar kattenbak kan plassen en dat er zelfs bloed in haar urine kan zitten. Een medische oorzaak is uitgesloten, al staat Moppie wel op een blaasgruisdieet. Daarnaast krijgt ze dagelijks een aantal medicijnen, onder meer om blaas rustig te houden en tegen de stress.

Dat laatste wordt als voornaamste oorzaak gezien van de onzindelijkheid van Moppie. Ze wil en kan niet alleen zijn en doet haar behoefte naast de kattenbak als haar baas niet in de buurt is. Dat vraagt veel van een toekomstige eigenaar, namelijk rust en regelmaat en veel thuis zijn. En zelfs dan kan Moppie af en toe nog onzindelijk zijn, iets dat een nieuwe eigenaar wel moet accepteren. Wie geeft Moppie ondanks haar 'eisen' toch een warm thuis?

Het dierenopvangcentrum is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant