Afbeelding

Wereldkampioen te gast op weekmarkt

Algemeen

Het zal veel bezoekers ontgaan zijn, maar afgelopen vrijdag had de weekmarkt in het centrum van Ridderkerk, bezoek van een kersverse wereldkampioen.

Yume, een 7 jarige Shetland Sheepdog, was met zijn bazin Debby meegekomen. Dat was overigens niet voor de eerste keer. Debby staat iedere week met haar man in hun dierenkraam en de Scheltie en Debby zijn onafscheidelijk.

Debby heeft naast de dierenkraam een trimsalon en doet in haar vrije tijd met Yume mee aan internationale behendigheidswedstrijden voor honden. In deze sport draait het om snelheid en behendigheid van de trouwe viervoeters. De hond moet zo snel mogelijk een uitgezet parcours met verschillende hindernissen afleggen.

Debby: ,,Het ras kenmerkt zich door een enorme werklust en gehoorzaamheid. Yume staat dan ook voor iedere training te popelen om te beginnen. Om succesvol te zijn moet de hond die drive ook hebben, want zijn energie is bepalend voor het succes. Ik kan commanderen wat ik wil, maar als Yume geen zin heeft, dan lukt er niets. Met aangeleerde commando's stuur ik Yume over het uitgezette parcours. Dat gaat allemaal razendsnel. Vaak zijn er niet meer dan dertig tellen nodig voor de finish bereikt is.

Eind augustus werd in Engeland het wereldkampioenschap gehouden. Na een spannende finale werden Yume en Debby als wereldkampioen gehuldigd en klonk het Wilhelmus.

Bekijk de video van Debby en Yume hier.

Advertenties uit de krant