Afbeelding

Barendrecht Blij: zwerfafvalvrij

Algemeen

BARENDRECHT – Als het aan Frank Laffeber ligt, wordt Barendrecht zwerfafvalvrij. Dinsdagavond besloot de gemeenteraad zijn burgerinitiatief 'Barendrecht Blij: zwerfafvalvrij!' te steunen. Winnie Hofland van PvdA diende daartoe een motie in, die unaniem werd aangenomen.
Laffeber ruimt in Ter Leede, waar hij woont, zwerfafval op. Dat doet hij duurzaam en gescheiden. Op zijn rondes door de wijk kwam hij meerdere inwoners tegen die zich inzetten in de aanpak van zwerfvuil. Laffeber heeft vervolgens diverse plekken in Barendrecht gescand en geconstateerd dat er veel zwerfafval ligt. Hij heeft de meest problematische gebieden in kaart gebracht.
Samen met andere inwoners wil Laffeber dit probleem gaan aanpakken, waarin hij zelf de rol van coördinator opneemt. Het uitgangspunt is om tweewekelijks op zaterdag met een groep vrijwilligers op pad te gaan om op te ruimen.
Winnie Hofland werd via via benaderd door de initiatiefnemer, omdat hij vastliep. Zij vond zijn plan dusdanig mooi dat ze besloot het voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen via een motie. Alle partijen gaven dinsdagavond aan dat dit eigenlijk niet de weg is om een burgerinitiatief van de grond te krijgen, maar het initiatief van Laffeber zeer sympathiek te vinden. Ook wethouder Tanja de Jonge omarmde het plan. In overleg met de portefeuillehouders zal het plan verder worden geconcretiseerd.

Lees verder op pagina 3

Advertenties uit de krant